Bucatele de muschi file in crusta de paine
PrinteazaO reteta delicioasa de bucatele de muschi file in crusta de paine din: muschi file, faina, vin alb sec, lapte, drojdie de bere, menta, usturoi, ulei extravirgin de masline, zahar, sare si piper negru.
- 500 g muşchi file
- 500 g făină tip
- 1/2 pahar de vin alb sec
- 1/2 pahar de lapte călduţ
- 1 cubulet de drojdie de bere
- mentă
- 1 căţel de usturoi
- ulei extravirgin de măsline
- zahăr
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Pregătiţi coca de pâine. Dizolvaţi drojdia în lapte călduţ îndulcit cu o linguriţă de zahăr. Puneţi pe planşetă o grămăjoară de făină cernută şi vărsaţi laptele în centrul ei. Frământaţi până obţineţi o compoziţie omogenă, adăugând puţin câte puţin un pahar de apă călduţă, 10 g de ulei şi o linguriţă de sare.
Lăsaţi coca la crescut într-un loc cald cel puţin o oră. Curăţaţi usturoiul şi zdrobiţi-l cu podul palmei. Tăiaţi bucăţele muşchiul file şi rumeniţi-l într-o tigaie cu usturoiul şi patru linguri de ulei. Stropiţi cu vin, potriviţi de sare şi de piper.
Lăsaţi totul să fiarbă 10 minute sau până la evaporarea completă a lichidului. Spălaţi menta şi adăugaţi-o la carne, cu excepţia câtorva frunzuliţe pe care le păstraţi pentru a orna felul cu puţin înainte de a stinge focul. Scoateţi usturoiul. Cu făcăleţul, întindeţi o foaie subţire de cocă, păstrând deoparte o bucăţică din ea pentru ornare.
Cu o paletă de lemn, întindeţi carnea peste cocă şi fornjiaţi un rulou, închizându-l bine la capete.
Puneţi ruloul într-o tavă de cuptor unsă cu ulei, cu capetele suprapuse în jos, şi ornaţi-l cu coca rămasă. Băgaţi în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20-25 de minute, până coca va prinde o culoare frumoasă, aurie. Serviţi fierbinte, ornând farfuria cu câteva frunzuliţe de mentă.
Bucatele de muschi file in crusta de paine
Poftă bună!