Vinete ateniene
PrinteazaO reteta de vinete ateniene din: vinete, faina de grau, rosii, usturoi, ulei, zahar si sare.
- 4 vinete mici
- 1 lingură faină de grâu
- 500 g roşii bine coapte
- 2 căpăţâni usturoi
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă zahăr
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se taie felii potrivite şi se opăresc câteva minute în apă clocotită cu puţină sare. Se lasă timp de cincisprezece minute sub teasc, se scurg bine şi se dau prin faină. Se rumenesc în ulei bine încins până ce sunt bine pătrunse.
Usturoiul curăţat se prăjeşte uşor în ulei bine încins şi se adaugă roşiile fară pieliţe, sarea şi zahărul. Pe platoul de servit se aşează feliile de vinete în centru şi, pe margine, de jur împrejur, sosul de roşii.
Poftă bună!