Crap cu Mujdei de Usturoi

Printeaza

Crap cu Mujdei de Usturoi – Reteta Delicioasa pentru O Masa Savuroasa. Aceasta reteta imbina aromele inconfundabile ale crapului proaspat cu gustul intens si picant al mujdeiului de usturoi, creand un preparat care va incanta papilele gustative ale oricarui gurmand.

Fie ca pregatesti aceasta reteta pentru o masa de familie sau pentru o cina cu prietenii, succesul este garantat.

Mod de preparare

Ingrediente:

  • Crap proaspat (1.5 kg) – Crapul proaspat este esential pentru aceasta reteta, oferind o carne suculenta si plina de arome naturale.
  • Usturoi (10 catei) – Usturoiul confera un gust intens si picant mujdeiului, fiind un ingredient de baza in bucataria romaneasca.
  • Lamaie (1 bucata) – Sucul de lamaie ajuta la marinarea crapului, oferindu-i o nota de prospetime.
  • Ulei de masline (4 linguri) – Uleiul de masline adauga un plus de savoare si ajuta la rumenirea crapului.
  • Patrunjel proaspat (un manunchi) – Patrunjelul proaspat adauga o nota de culoare si un gust proaspat preparatului final.
  • Sare si piper – Condimente de baza pentru a intensifica aromele.
  • Faina (pentru prajit) – Faina ajuta la formarea unei cruste crocante pe crap.
  • Apa (pentru mujdei) – Apa este necesara pentru a dilua mujdeiul, obtinand consistenta dorita.

 

Mod de preparare:

Curata si spala bine crapul. Taie-l in bucati potrivite pentru prajit. Presara sare si piper pe fiecare bucata, dupa gust.

Stropeste-le cu sucul de la o lamaie si lasa-le la marinat timp de 30 de minute.

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare. Da fiecare bucata de crap prin faina si prajeste-le pana devin aurii si crocante pe ambele parti. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Curata si zdrobeste usturoiul. Intr-un bol, amesteca usturoiul cu putina sare, apoi adauga treptat apa si ulei de masline pana obtii o consistenta cremoasa.

Adauga patrunjelul tocat marunt pentru un plus de savoare.

Asaza bucatile de crap prajit pe un platou si toarna peste ele mujdeiul de usturoi. Decoreaza cu felii de lamaie si patrunjel proaspat.

Reteta Crap cu Mujdei de Usturoi

  • Preparare: 20 minute
  • Marinare: 30 minute
  • Gatire: 20 minute
  • Total: 70 minute

Foloseste crap proaspat pentru cele mai bune rezultate. Nu uita sa lasi crapul la marinat pentru a se imbiba bine cu aromele de lamaie, sare si piper.

Prajeste crapul la foc mediu pentru a obtine o crusta crocanta fara a-l arde. Adauga mujdeiul de usturoi dupa preferinte, in functie de cat de intens doresti sa fie gustul.

Valori nutritionale:

  • Calorii: 450 kcal per portie
  • Proteine: 35 g
  • Grasimi: 25 g
  • Carbohidrati: 10 g
  • Fibre: 2 g

 

Crapul prajit are o crusta crocanta si un interior moale si suculent, in timp ce mujdeiul de usturoi adauga o nota picanta si aromata care completeaza perfect gustul crapului.

Acest preparat este ideal pentru o masa principala si se potriveste de minune cu o garnitura de cartofi natur sau o salata proaspata.

Crapul cu mujdei de usturoi se potriveste excelent cu un vin alb sec, cum ar fi un Sauvignon Blanc sau un Chardonnay.

Aceste vinuri au o aciditate ridicata care echilibreaza grasimea pestelui si intensitatea mujdeiului de usturoi.

De asemenea, poti opta pentru o bere blonda usoara, care va adauga o nota racoritoare si va intensifica aromele preparatului.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.