Placinta in straturi
Printeaza
O reteta delicioasa de placinta in straturi din: foi de placinta, oua, spanac, branza telemea, sunca, unt, margarina si faina.
- 1 pachet cu foi de plăcintă
- 4 ouă fierte
- 300 g spanac
- 300 g brânză telemea
- 250 g şuncă presată
- 1 lingură cu unt
- 100 g margarină
- 1 lingură cu făină
Mod de preparare:
Opăreşte spanacul în apă cu sare, scurge-l bine, taie-l mai mare şi căleşte-l în puţin unt. Unge o tavă cu margarină şi tapeteaz-o cu făină. Aşază 3-4 foi de plăcintă şi unge-le cu puţină margarină topită, întinde apoi o parte din spanac, cubuleţe de brânză, şuncă şi ou fiert.
Repetă operaţia încă o dată, după care acoperă cu restul de foi unse şi ele. Lasă la cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute. Serveşte plăcinta caldă (rece e la fel de bună).
Pofta buna!