Ciorba de dovlecei cu carne de vita
PrinteazaO reteta simpla de ciorba de dovlecei cu carne de vita din: dovlecei, carne de vita, morcovi, telina, ceapa, orez, lamaie, zeama de carne, patrunjel, marar, oua, smantana, sare si piper.
- 6 dovlccei
- 500 g carne de vită
- 250 g morcovi şi ţelină
- 150 g ceapă
- 50 g orez
- 2 lămâi mari
- 1,5 l zeamă de carne
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- 1 legătură mărar proaspăt
- 3 ouă
- 250 g smântână
- sare şi piper, după gust.
Mod de preparare:
Se trece carnea fară os prin maşina de tocat, amestecându-se bine cu ceapa tăiată mărunt şi călită în ulei bine încins, douăzeci şi cinci de grame de orez opărit, albuşurile, pătrunjelul tocat fin, sare şi piper, după gust.
Dovleceii se curăţă de coajă, se taie în două şi se scobesc de seminţe. Se umplu dovleceii cu amestecul de carne şi se pun la fiert, la foc mic, într-o cratiţă pe foc, completându-se cu zeama de carne, cât să-i acopere. Restul de zeamă de carnc se pune în alt vas la fiert, împreună cu zarzavatul bine spălat şi tăiat cubuleţe şi restul de orez.
După ce vasul se ia dc pe foc, se toarnă peste zarzavat zeama în care s-au pregătit dovleccii. Se drege cu gălbenuşurile amestecate cu smântână şi zeama de lămâie şi se presară deasupra mărar tocat fin. Dovleceii se servesc în porţii, aşezaţi în farfurie alături dc ciorbă, presărându-se din nou puţin mărar tăiat fin.
Poftă bună!