Chiftelute de vinete cu ceapa
Printeaza- 3 vinete mari
- 3 ouă
- 3 linguri faină albă
- 3 linguri ulei de măsline
- piper alb şi sare
pentru sos
- 500 g roşii
- 1 ceapă
- 1 linguriţă zahăr
- sare şi piper alb proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare:
Se coc vinetele pe o tablă pe aragaz, se lasă să se răcească, se scurg şi se curăţă. Se toacă şi sc amestecă cu ouăle, faina, piperul şi sarea. Din compoziţie (care trebuie să rămână puţin moale), se fac chiftele ce se pun la prăjit, pe ambele feţe, în ulei bine încins. Se scot şi, după ce se scurg bine, se aşează pe platoul de servit.
Se fierb roşiile, fară pieliţe şi sâmburi, se pasează şi se amestecă cu ceapa prăjită puţin în ulei. Se adaugă o linguriţă de zahăr, se amestecă bine, şi se mai lasă pe foc câteva clocote, la flacără mică, până ce s- a îngroşat. Sosul încă fierbinte se toarnă peste chifteluţe.
Poftă bună!