Muschi in crusta bicolora
PrinteazaMuschi in crusta bicolora din: muschi de vita, cartofi, bob proaspat, unt, ou, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
Ingrediente:
- 750 g muşchi de vită
- 600 g cartofi galbeni
- 400 g bob proaspăt, decojit
- 20 g unt
- 1 ou
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi bine cartofii, fără să-i decojiţi, şi fierbeţi-i. Spălaţi şi fierbeţi bobul, scurgeţi-l, iar dacă e nevoie, înlăturaţi coaja dură.
Păstraţi puţin din el pentru ornarea farfuriei. Curăţaţi cartofii cât sunt calzi şi pasaţi-i în aşa fel încât să obţineţi o pastă omogenă.
Treceţi-o într-un castronel şi lăsaţi-o să se răcească.
Curăţaţi şi tocaţi mărunt usturoiul. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul, păstrând deoparte un mănunchi pentru a decora farfuriile.
Când se vor răci cartofii aproape de tot, incorporaţi oul, usturoiul, pătrunjelul şi bobul; dre- geţi cu sare şi cu piper.
Rumeniţi fileul întreg în ulei, într-o cratiţă de teflon, câteva minute. Puneţi sare şi piper, apoi lăsaţi-l să se răcorească.
Acoperiţi uniform carnea cu compoziţia de cartofi, apăsând cu mâinile, să se lipească bine.
Puneţi fileul îmbrăcat într-o tavă tapetată cu hârtie de cuptor, iar deasupra puneţi câteva bucăţele mici de unt.
Băgaţi ruloul să se rumenească în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C, aproximativ 15 minute, până când prinde o crustă aurie.
Serviţi fileul tăiat felii, în farfurii ornate cu pătrunjel şi cu bobul păstrat deoparte.
Muschi in crusta bicolora
Poftă bună!