Chiftelute de linte
PrinteazaO reteta de chiftelute de linte din: linte, paine alba, ceapa, oua, unt, usturoi, faina alba, lapte, sare si piper alb.
- 300 g linte
- 2 felii pâine albă
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 2 linguri unt
- 2 căţei usturoi
- 1 lingură faină albă
- lapte
- sare şi piper alb, după gust
Mod de preparare:
Lintea, curăţată bine de impurităţi, se lasă două ore în apă călduţă. Se scurge bine de apă şi se trecc prin maşina de tocat împreună cu miezul de pâine (înmuiat în lapte şi stors), piperul, sarea, ouăle, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt şi puţin călite în unt. Se amestecă bine şi se fac mici chifteluţe ce se trec prin făină şi se prăjesc în unt foarte bine încins.
Poftă bună!