Paste faionase cu legume
PrinteazaPaste fainoase cu legume din: paste fainoase, lamaie, rosii, ardei grasi, masline, ulei de masline, patrunjel si frunze de salata verde.
Ingrediente:
- 500 g paste făinoase mari
- 1 lămâie
- 3 roşii mari, bine copate
- 3 ardei graşi
- 150 g măsline
- 4 linguri ulei de măsline
- 1legătură frunze pătrunjel
- câteva frunze de salată verde
Mod de preparare:
Paste faionase cu legume: Pastele se fierb bine în apă, se scurg şi se lasă să se răcească.
Ardeii graşi se curăţă de cotor şi seminţe şi se taie în şuviţe fine. Roşiile se taie în formă de cubuleţe.
Salata şi pătrunjelul proaspăt se taie cât mai fin. Măslinele se curăţă de sâmburi.
Se amestecă toate aceste ingrediente cât mai omogen şi li se adaugă sucul de la lămâie şi uleiul, continuându-se amestecarea.
Se servesc reci.
Poftă bună!