Supa deasa de cartofi

Printeaza

 

 

O reteta gustoasa de supa deasa de cartofi din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, dovlecei, ceapa, smantana, galbenus, patrunjel, sare si ulei.

Ingrediente:Supa deasa de cartofi

  • 500 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 1 ceşcuţă cu smântână
  • 1 gălbenuş
  • pătrunjel
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Taie-le în cubuleţe nu foarte mici şi pune-le la fiert în apă cu un praf de sare şi o lingură cu ulei. Când sunt aproape fierte, adaugă cartofii tăiaţi potrivit, iar spre final, dovlecelul cubuleţe.

Separat, amestecă smântână cu gălbenuşul şi un praf de sare. Potriveşte supa de sare şi, înainte de a opri focul, drege cu ames­tecul de smântână şi gălbenuş. Aromatizează cu puţină verdeaţă tocată fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.