Supa deasa de cartofi
Printeaza
O reteta gustoasa de supa deasa de cartofi din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, dovlecei, ceapa, smantana, galbenus, patrunjel, sare si ulei.
- 500 g cartofi
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- 1 ceşcuţă cu smântână
- 1 gălbenuş
- pătrunjel
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Taie-le în cubuleţe nu foarte mici şi pune-le la fiert în apă cu un praf de sare şi o lingură cu ulei. Când sunt aproape fierte, adaugă cartofii tăiaţi potrivit, iar spre final, dovlecelul cubuleţe.
Separat, amestecă smântână cu gălbenuşul şi un praf de sare. Potriveşte supa de sare şi, înainte de a opri focul, drege cu amestecul de smântână şi gălbenuş. Aromatizează cu puţină verdeaţă tocată fin.
Pofta buna!