Lasagna quatro formaggi
PrinteazaO reteta delicioasa de lasagna din: foi de lasagna, mozzarella, cascaval, gorgonzola, camembert, smantana, patrunjel si ulei de masline.
- 1 pachet de foi de lasagna
- 200 g de mozzarella
- 200 g caşcaval
- 150 g de gorgonzola
- 150 g camembert (brânză cu mucegai)
- 250 g de smântână
- o legătură de pătrunjel (opţional)
- 4 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Se pune la fiert o oală cu apă, cu puţină sare şi o lingură de ulei. Când clocoteşte se pun pastele şi se lasă să fiarbă la foc mic, 4-5 minute, ca să nu se rupă.
Se scurg de apă, se trec pe subjet de apă rece şi se aşază pe farfurii, răsfirate, ca să nu se lipească. între timp se mai pune o oală cu apă pe foc, la fiert, iar deasupra ei o alta, în care se pune uleiul de măsline şi smântână, ca să se încălzească în bain mărie.
Se rade caşcavalul şi se toacă mărunt celelalte tipuri de brânzeturi şi se pun în crăticioara cu smântână şi ulei, ca să se topească încet, la aburi. De asemenea, tot aici se pune şi pătrunjelul tocat, dacă se doreşte includerea lui în reţetă.
Se amestecă, iar atunci când s-au topit brânzeturile se aşază un strat din foi de lasagna într-o tavă unsă cu ulei, iar apoi se toarnă peste ele o parte din crema de brânzeturi.
Se repetă operaţiunea, alternându-se cele două straturi, până la epuizarea foilor şi a sosului, astfel încât deasupra să fie sos.Tava se introduce la cuptor, circa 30 de minute, până capătă o culoare uşor aramie. Se servesc calde si se taie dupa forma foilor de lasagna.
Pofta buna!