Mancare de cartofi cu muschiulet de porc
Printeaza
O reteta gustoasa de mancare de cartofi cu muschi de porc, ceapa verde, usturoi, patrunjel verde, ulei de masline, morcovi, rosii in bulion, sare, piper, boia dulce si cimbru.
- 800 g cartofi
- 3 morcovi
- 1 cutie roşii în bullion
- sare
- piper
- 1 linguriţă boia dulce
- cimbru
- 800 g muşchi de porc
- 1 legătură ceapă verde
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2-3 linguri ulei măsline
Mod de preparare:
Se taie muşchiuleţul de porc bucăţi subţiri, se condimentează cu sare, cimbru, piper şi boia dulce de ardei şi într-o cratiţă să lească în puţin ulei.Se întoarce să nu se ardă, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi o cană de apă amestecându-se continuu să nu se ardă.
Se spală morcovii, cartofii şi se curăţă de coajă, se taie rondele şi cubuleţe şi se pun să fiarbă împreună cu carnea, adăugându-se din când în când câte o cănuţă de apă.
După ce s-au fiert morcovii şi cartofii, se pun roşiile în bulion, usturoiul tăiat mărunt, se condimentează, dacă mai este nevoie cu sare şi cimbru, şi se mai lasă câteva clocote, apoi se bagă în cuptor să scadă. Se serveşte cu salată verde sau murături.
Pofta buna!