Muschi de vara
PrinteazaO reteta de muschi de vara din: muschi de vita, tulpini de telina, ceapa, morcov, capere, ardei iute verde, sos warcestershire, foi de dafin, patrunjel, ulei extravirgin de masline, otet de vin si sare.
- 700 g girello (muşchi de la încheieturi) de vită
- 1 tulpină de ţelină
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ceşcuţă cu capere
- 1 ardei iute verde
- 3-4 castraveciori în ojet
- sos Worcestershire
- foi de dafin
- 60 g pătrunjel
- ulei extravirgin de măsline
- oţet de vin
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovul şi ceapa şi tăiaţi-o în două. După aceea curăţaţi şi spălaţi tulpina de ţelină. Puneţi într-o cratiţă zarzavatul cu carne cu tot, stropiţi cu puţin sos Worchestershire, acoperiţi cu apă, adăugaţi foaia de dafin, dregeţi cu sare şi cu piper.
Puneţi la fiert circa 1 oră şi 30 de minute. La sfârşit, scoateţi carnea şi lăsaţi-o să se răcească.
Spălaţi ardeiul iute, scoateţi-i codiţa şi seminţele, tăiaţi-l fâşiuţe. Spălaţi pătrunjelul şi mixaţi-l, după ce aţi păstrat câteva frunzuliţe întregi pentru ornat, împreună cu jumătate din cantitatea de capere, castraveciorii şi jumătate din ardeiul iute.
Potriviţi de sare şi de piper, şi adăugaţi uleiul şi oţetul ca să obţineţi un sos cremos. Turnaţi sosul într-un castronel, adăugaţi caperele şi ardeiul iute rămas, apoi amestecaţi bine.
Tăiaţi carnea felii şi serviţi-o însoţită de sos. Ornaţi farfuria cu frunzuliţele de pătrunjel pe care le-aţi păstrat deoparte.
Muschi de vara
Poftă bună!