Pui cu sos de ceapa – Reteta simpla si savuroasa

Printeaza

Pui cu sos de ceapa – Reteta simpla si savuroasa. O reteta rapida si delicioasa, perfecta pentru momentele in care doresti sa prepari ceva gustos fara prea mult efort.

Aceasta reteta combina aromele intense ale cepei caramelizate cu textura crocanta a puiului acoperit cu un strat generos de maioneza si supa de ceapa.

Este un fel de mancare ideal pentru o cina rapida, care cu siguranta va impresiona prin savoarea sa.

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui (superioare si inferioare)
  • 1 plic de supa de ceapa frantuzeasca (instant)
  • 200 g maioneza
  • 100 ml smantana (optional, pentru un sos mai cremos)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari, taiate rondele subtiri
  • 1 lingura unt
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat, pentru decor

Mod de preparare:

Pregatirea pulpelor de pui:

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Spala pulpele de pui si usuca-le cu un prosop de hartie. Condimenteaza-le cu sare si piper pe ambele parti.

Prepararea cepei caramelizate:

Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline si untul la foc mediu. Adauga rondelele de ceapa si caleste-le pana devin aurii si caramelizate, amestecand ocazional pentru a preveni arderea.

Amestecarea maionezei cu supa de ceapa:

Intr-un bol, amesteca maioneza cu plicul de supa de ceapa si smantana (daca folosesti) pana obtii un sos omogen.

Asamblarea preparatului:

Intr-o tava de copt, aseaza pulpele de pui. Toarna ceapa caramelizata peste ele, apoi acopera fiecare pulpa cu sosul de maioneza si supa de ceapa.

Asigura-te ca puiul este bine acoperit pentru a obtine o crusta crocanta si savuroasa.

Coacerea puiului:

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace timp de 45-50 de minute, pana cand pulpele de pui sunt bine patrunse si au o crusta aurie si crocanta.

Daca doresti, poti acoperi tava cu folie de aluminiu in primele 30 de minute, apoi sa o indepartezi pentru a lasa crusta sa se rumeneasca.

Servirea:

Serveste puiul cald, decorat cu patrunjel proaspat tocat. Acesta poate fi insotit de o garnitura de cartofi piure, orez sau legume sotate.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 450 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Grasimi: 35 g
  • Carbohidrati: 10 g
  • Fibre: 2 g

Pui cu sos de ceapa – Reteta simpla si savuroasa

  • Timp de pregatire: 15 minute
  • Timp de gatire: 50 minute
  • Timp total: 65 minute

Puiul cu sos de ceapa franceza este o reteta simpla, dar incredibil de gustoasa, perfecta pentru orice ocazie.

Cu un timp minim de pregatire si un rezultat garantat savuros, acest fel de mancare va deveni rapid unul dintre favoritele tale.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.