Tocanita de ardei copt cu carne de porc

Printeaza

Tocanita de ardei copt cu carne de porc – Reteta savuroasa pentru o cina consistenta. Este o reteta care imbina perfect aromele dulci si afumate ale ardeilor copti cu fragezimea carnii de porc.

Acest fel de mancare este ideal pentru o cina consistenta si plina de gust, care va aduce cu siguranta un strop de caldura si confort in orice zi.

Cu o combinatie de ingrediente simple si un timp de preparare relativ scurt, tocanita de ardei copt este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa impresioneze la masa.

Ingrediente

  • 600 g carne de porc (spata sau pulpa)
  • 4-5 ardei copti, curatati de coaja si taiati fasii
  • 2 cepe mari, tocate marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 200 ml bulion sau suc de rosii
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • Sare si piper dupa gust
  • 200 ml apa sau supa de carne
  • Patrunjel proaspat tocat, pentru decor

Mod de preparare:

Pregatirea carnii:

Taie carnea de porc in cuburi de dimensiuni egale. Incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc mediu si adauga carnea. Rumeneste-o pe toate partile pana devine aurie.

Calirea legumelor:

Adauga ceapa tocata peste carne si caleste-o pana devine translucida. Adauga usturoiul si continua sa calesti pentru inca 1-2 minute.

Presara boiaua dulce si amesteca bine pentru a elibera aromele.

Adaugarea ardeilor copti:

Adauga ardeii copti taiati fasii in cratita, urmate de bulion sau suc de rosii. Amesteca bine toate ingredientele.

Gatirea tocanitei:

Adauga foile de dafin, cimbrul, sarea si piperul dupa gust. Toarna apa sau supa de carne, acopera cratita si lasa tocanita sa fiarba la foc mic timp de 45-60 de minute, sau pana cand carnea este frageda si sosul s-a ingrosat.

Finalizarea preparatului:

Gusta si ajusteaza condimentarea daca este necesar. La final, adauga patrunjel proaspat tocat pentru un plus de prospetime.

Servirea:

Serveste tocanita de ardei copt cu carne de porc alaturi de mamaliga, piure de cartofi sau orez, pentru o masa completa si satisfacatoare.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 450 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Grasimi: 30 g
  • Carbohidrati: 20 g
  • Fibre: 4 g

Reteta Tocanita de ardei copt cu carne de porc

  • Timp de pregatire: 15 minute
  • Timp de gatire: 60 minute
  • Timp total: 75 minute

Este un preparat care aduce la masa toata bogatia de arome a bucatariei traditionale romanesti.

Este o reteta ideala pentru cei care doresc sa prepare o masa delicioasa si consistenta, fara prea mult efort.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.