Cuiburi de muschi

Printeaza

O reteta de cuiburi de muschi din: muschi de vita, iaurt natur, mustar, branza de vaci, galbenus, lamaie, morcovi, fire de praz, foi de dafin, otet de vin, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:Cuiburi de muschi

  • 4 bucăţi mici, rotunde, de la capătul muşchiului de vită, de circa 150 g fiecare
  • 125 g iaurt natur
  • 50 g muştar
  • 100 g brânză de vaci proaspătă
  • 1 gălbenuş
  • 1/2 lămâie
  • 2 morcovi
  • 3 fire de praz
  • foi de dafin
  • oţet de vin
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi prazul păstrând deoparte două foi externe. Curăţaţi şi spălaţi morco­vii. Fierbeţi ambele legume în multă apă sărată circa 15 minute, după care scurgeţi-le şi lăsaţi-le să se răcească.

Tăiaţi foile de praz crude în două, pe lungi­me, cât să obţineţi patru panglicuţe subţiri. Spălaţi foile de dafin. întindeţi pe marginea circumferinţei de muşchi de vită 30 g de muştar, apoi înfăşuraţi-o cu frunze de dafin şi legaţi cu fâşiile de praz.

Aşezaţi cuiburile într-o tavă tapetată cu hârtie de cuptor, la oarecare distanţă unul de altul, şi daţi tava la cuptorul încălzit în prealabil la 180°C, timp de 10 minute.

Intre timp, pregătiţi sosul dintr-un amestec de brânză de vaci, muştarul rămas, gălbe­nuşul, iaurtul, sucul de lămâie, o linguriţă de oţet, o linguriţă de ulei şi un vârf de cuţit de sare.

Eliminaţi partea verde a prazului fiert, păs­trând câteva fâşiuţe subţiri pentru ornat. Partea albă tăiaţi-o bucăţele. Tăiaţi în jumă­tate morcovul, pe lung, apoi feliuţe. Turnaţi sosul pe farfurii, ornaţi cu fâşiuţele de praz, iar deasupra puneţi carnea. Serviţi cu garnitură de legume.

Cuiburi de muschi

Cuiburi de muschi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.