Muschiulet de porc cu sos de ananas
Printeaza
O reteta gustoasa de muschiulet de porc cu sos de ananas, vin rose, ulei de masline, masline verzi, sare, piper, unt, rozmarin, patrunjel si usturoi.
- 800 g muşchiuleţ porc
- 1 ananas sau o cutie compot de ananas
- 1 pahar vin rose
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 300 g măsline verzi
- sare
- piper
- un cubuleţ unt
- o frunză de rozmarin
- o legătură pătrunjel
- 3 căţei de usturoi sau o legătură usturoi
Mod de preparare:
Muşchiul cfe porc se trece printr-un jet de apă şi apoi se taie felii potrivite. Aoestea se condimentează cu sare„piper şi rozmarin şi se aşază îri’tava unsă. Peste bucăţile de carne se toarnă vinul rose, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul bine încins.
Se desface ananasul, se taie cubuleţe şi împreună cu măslinele tăiate rondele se călesc înuntul topit. Se condimentează cu sare şi un praf de piper şi se lasă la temperatura camerei.
Usturoiul se spală, se to.acă mărunt şi se adaugă în friptură cu câteva minute înainte să se scoată din cuptor. Muşchiuleţul de porc se ornează cu sosul de ananas şi măsline şi cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.
Pofta buna!