Muschiulet de porc cu sos de ananas

Printeaza

 

O reteta gustoasa de muschiulet de porc cu sos de ananas, vin rose, ulei de masline, masline verzi, sare, piper, unt, rozmarin, patrunjel si usturoi.

Ingrediente:Muschiulet de porc cu sos de ananas

  • 800 g muşchiuleţ porc
  • 1 ananas sau o cutie compot de ananas
  • 1 pahar vin rose
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 300 g măsline verzi
  • sare
  • piper
  • un cubuleţ unt
  • o frunză de rozmarin
  • o legătură pătrunjel
  • 3 căţei de usturoi sau o legătură usturoi

 

Mod de preparare:

Muşchiul cfe porc se trece printr-un jet de apă şi apoi se ta­ie felii potrivite. Aoestea se con­dimentează cu sare„piper şi roz­marin şi se aşază îri’tava unsă. Peste bucăţile de carne se toarnă vinul rose, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul bine încins.

Se desface ananasul, se taie cubuleţe şi împreună cu măsli­nele tăiate rondele se călesc înuntul topit. Se condimentează cu sare şi un praf de piper şi se lasă la temperatura camerei.

Usturoiul se spală, se to.acă mărunt şi se adaugă în friptură cu câteva minute înainte să se scoată din cuptor. Muşchiuleţul de porc se ornează cu sosul de ananas şi măsline şi cu pătrun­jel proaspăt, tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.