Budinca de Dovlecei si Telemea

Printeaza

Budinca de Dovlecei si Telemea – Reteta Sanatoasa si Rapida, Fara Carne: o optiune delicioasa si sanatoasa pentru cei care doresc un preparat fara carne.

Aceasta reteta combina prospetimea dovleceilor cu gustul intens al telemelei, creand un preparat usor si savuros.

Este perfecta pentru o cina rapida sau pentru un pranz sanatos, oferind nutrienti esentiali fara a incarca organismul.

  • Timp de pregatire: 15 minute
  • Timp de gatire: 30-35 minute
  • Timp total: 45-50 minute

Ingrediente:

Mod de Preparare:

Pregatirea Dovleceilor: Spala dovleceii si da-i pe razatoare. Presara sare peste ei si lasa-i sa stea timp de 10 minute pentru a elimina excesul de apa. Stoarce bine dovleceii pentru a indeparta lichidul in exces.

Pregatirea Amestecului: Intr-un bol mare, bate ouale, adauga smantana si faina, amestecand pana cand compozitia devine omogena.

Adauga telemeaua faramitata, ceapa tocata, usturoiul si dovleceii bine storsi. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Daca doresti, poti adauga si marar tocat pentru un plus de aroma.

Coacerea: Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge o tava de copt cu ulei de masline si toarna amestecul pregatit in tava.

Niveleaza suprafata cu o spatula si coace in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute, sau pana cand budinca devine aurie si ferma la atingere.

Servirea: Scoate budinca din cuptor si las-o sa se raceasca putin inainte de a o portiona. Se poate servi calda sau la temperatura camerei, fiind la fel de gustoasa in ambele variante.

Valori Nutritionale per Portie:

  • Calorii: 180 kcal
  • Proteine: 8 g
  • Grasimi: 12 g
  • Carbohidrati: 8 g
  • Fibre: 2 g

Budinca de dovlecei si telemea se potriveste perfect cu un pahar de vin alb sec, precum Sauvignon Blanc sau Chardonnay.

De asemenea, un pahar de limonada proaspata sau un ceai rece cu menta sunt alegeri excelente pentru o optiune fara alcool.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.