Rulada de pui umpluta cu dovlecei

Printeaza

 

O reteta gustoasa de rulada de pui umpluta cu dovlecei, ceapa, oua, paine, sare, piper, smantana, pesmet, unt si verdeata.

Ingrediente:Rulada de pui umpluta cu dovlecei

  • 800 g carne tocată de pui
  • 2-3 cepe
  • 2-3 ouă
  • miezul de la 1-2 felii de pâine
  • 4 dovlecei cu coaja verde
  • sare
  • piper
  • o cutie smântână
  • 4 linguri pesmet
  • unt
  • verdeaţă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se pun într-un bol, carnea tocată, ceapa tocată mărunt, miezul de pâine, ouăle şi se amestecă bine, până se obţine o pastă de came bine legată. Se taie o bucată de hârtie pentru copt, se unge cu unt şi se presară câteva linguri de pesmet.

Se pune compo­ziţia de carne şi se aran­jează foaia de ruladă uni­form, pentru a putea fi umplută.

Se curăţă dovleceii de codiţe, se spală în câteva ape, se şterg şi se taie bucăţi foarte fine şi sub­ţiri, apoi se scurg de zeamă, se amestecă cu sare şi cu smântână. Compoziţia obţinută se toarnă peste cea de carne şi se întinde uniform.

Rulada se aranjază astfel încât să fie egală pe toate părţile, se împa­chetează, se aşază în tavă şi apoi se bagă în cup­torul încins. Ca să nu se ardă, se acoperă cu hârtia pentru copt şi se lasă în cuptor. Se serveşte caldă sau rece, cu diverse garnituri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.