Castraveti umpluti cu carne de porc
PrinteazaO reteta simpla de castraveti umpluti cu carne de porc din: castraveti, carne de porc, sos de soia, sare, ou, ulei de arahide, ghimbir si un praf de bicarbonat.
- 450 g castraveţi fragezi
- 200 g carne de porc tocată
- 3 linguriţe sos de soia
- 1 linguriţă rasă sare
- 1 ou
- 3 linguri ulei de arahide
- 1 linguriţă ghimbir
- un praf de bicarbonat
Mod de preparare:
Castraveţii se curăţă, se spală, se taie în felii groase de doi centimetri şi se scobcsc de partea cu seminţe. Se sărează uşor şi se aşează pe un platou. Peste carnea tocată se sparge oul şi se amestecă bine, adăugându-se sosul de soia, restul de sare, bicarbonatul şi ghimbirul tocat.
Inelele de castraveţi se presează uşor cu un şervet şi se umplu cu această compoziţie. Se pune pe foc o cratiţă şi se încălzeşte bine uleiul de arahide. Când s-a încins bine, se ia de pe foc şi se aşează feliile de castraveţi umpluţi.
Se pune cratiţa înapoi pe foc şi se lasă (la foc mic) până ce se rumenesc pe o parte. Se întorc cu grijă, să nu se sfărâme. Se completează cu patru linguri cu apă fierbinte, se pune capacul şi se mai lasă în jur de două-trei minute, până ce scade apa.
Poftă bună!