Salata de cartofi copti cu sos de iaurt si cumin
PrinteazaO reteta simpla de salata de cartofi copti cu sos de iaurt si cumin din: ulei de masline, sare, piper negru, cartofi, frunze de salata, cumin, suc de lamaie si iaurt semidegresat.
- 1 lingură ulei de măsline
- sare şi piper negru
- 4 cartofi mici pentru copt, bine spălaţi
- 125 g frunze de diferite soiuri de salată
pentru sos:
- 1/2 linguriţă cumin măcinat
- sucul de la 1/2 lămâie
- 100 g iaurt semidegresat
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Intr-un castron se amestecă uleiul şi 1/2 linguriţă de sare, apoi se ung cartofii cu mâinile, astfel încât să fie acoperiţi cu ulei. Se pun cartofii pe o tavă şi se coc 50-55 de minute până când sunt moi pe dinăuntru şi crocanţi pe dinafară.
Pentru sos, se pune cuminul într-un vas termorezistent şi se prăjeşte în cuptonîn acelaşi timp cu cartofii. Se lasă 2 minute sau chiar mai mult (atenţie să nu se ardă). Se scoate apoi din cuptor şi se lasă să se răcească, într-un castron mic, se amestecă cuminul răcit, sucul de lămâie şi iaurtul.
Se adaugă sare şi piper după gust. Se acoperă şi se răceşte la frigider sau se lasă la temperatura camerei. Se aranjează frunzele de salată pe patru farfurii. Când cartofii sunt făcuţi, se scot din cuptor şi se taie în sferturi.
Se pun 5 sferturi de cartofi pe fiecare farfurie. Se stropesc cartofii cu sos şi se servesc.
Salata de cartofi copti cu sos de iaurt si cumin
Poftă bună!