Vânat la tigaie cu ciuperci și usturoi

Printeaza

Vânat la tigaie cu ciuperci și usturoi – rețetă rapidă și delicioasă pentru cină. Această rețetă de vânat este ideală pentru iubitorii de carne sălbatică care doresc o cină rapidă, dar savuroasă.

Aromele bogate ale vânatului se îmbină perfect cu gustul pământos al ciupercilor și usturoiul prăjit, oferindu-ți o masă gourmet, gata în doar câteva minute.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vânat (de cerb, căprioară sau mistreț) tăiată în bucăți de 2-3 cm
  • 300 g ciuperci (champignon, pleurotus sau de pădure), tăiate felii
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 100 ml vin roșu sec
  • 1 crenguță de cimbru proaspăt
  • 1 lingură unt
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt pentru decor

Mod de preparare:

Pregătirea cărnii de vânat: Asezonează bucățile de vânat cu sare și piper. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare.

Adaugă carnea și prăjește-o pe toate părțile timp de 5-6 minute, până devine rumenită și crocantă la exterior. Scoate carnea pe o farfurie și păstreaz-o la cald.

Gătirea ciupercilor și usturoiului: În aceeași tigaie, adaugă untul și ciupercile. Gătește-le timp de 3-4 minute până când încep să se înmoaie și să se rumenească.

Adaugă usturoiul zdrobit și crenguța de cimbru, continuând să gătești pentru încă 2 minute, până când usturoiul devine auriu.

Finalizarea preparatului: Toarnă vinul roșu în tigaie și amestecă bine, răzuind eventualele bucăți caramelizate de pe fundul tigăii.

Lasă să fiarbă timp de 2-3 minute pentru ca sosul să se reducă ușor. Pune carnea de vânat înapoi în tigaie, amestecând totul pentru încă 1-2 minute până când este bine încălzită.

Servirea: Transferă preparatul pe farfurii, presară pătrunjel proaspăt deasupra și servește imediat.

Este perfect alături de o garnitură de piure de cartofi sau legume sotate.

Reteta Vânat la tigaie cu ciuperci și usturoi

  • Timp de pregătire: 10 minute
  • Timp de gătire: 15-20 minute
  • Timp total: 30 minute

Valori nutriționale (per porție):

  • Calorii: 450 kcal
  • Proteine: 35 g
  • Grăsimi: 25 g
  • Carbohidrați: 12 g
  • Fibre: 3 g

Poți folosi orice tip de ciuperci preferi, dar cele de pădure oferă o aromă mai intensă și complementară vânatului.

Pentru un gust mai intens, lasă carnea de vânat să se marineze în vin și condimente timp de câteva ore înainte de a o găti.

Dacă dorești o aromă mai subtilă de usturoi, poți scoate cățeii de usturoi din tigaie după ce s-au rumenit.

Această rețetă se potrivește de minune cu un vin roșu sec, cum ar fi un Cabernet Sauvignon sau un Merlot. Aromele complexe ale vinului vor complementa gustul intens al vânatului.

Servește alături de piure de cartofi cu unt sau legume la grătar, precum sparanghelul sau morcovii, pentru o masă completă și echilibrată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.