Roast beef aromatizat cu manatarci
PrinteazaO reteta de Roast beef aromatizat cu manatarci din: roast beef, manatarci, vin alb sec, supa de carne, usturoi, rozmarin, salvie, catusnica, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 600 g roast beef
- 400 g mânătărci proaspete
- 1/2 pahar de vin alb sec
- 1/2 cană de supă de carne
- 2 căţei de usturoi
- 1 rămurică de rozmarin
- 5 frunze de salvie
- cătuşnică
- 1 cubulet de unt
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi şi tocaţi fin salvia şi acele de rozmarin. Curăţaţi şi tocaţi un căţel de usturoi. Amestecaţi-le într-un castronel şi potriviţi de sare şi de piper.
Cu ajutorul unui cuţit de bucătărie cu vârf ascuţit înţepaţi carnea şi introduceţi tocătura. Legaţi roast beef-ul cu sfoară de bucătărie şi rumeniţi-l într-o tigaie de teflon, cu untul şi două linguri de ulei, nu mai mult de 5 minute, stropiţi cu vin şi lăsaţi-l să se evapore la foc iute.
Daţi focul mic, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi circa 10 minute. Stingeţi şi lăsaţi deoparte, înlăturaţi cu grijă pământul de pe mânătărci, ştergându-le cu o cârpă umedă. Cu un cuţit, tăiaţi partea finală a piciorului, apoi tăiaţi-le felii subţiri.
Curăţaţi cel de al doilea căţel de usturoi şi căliţi-l în puţin ulei. Adăugaţi ciupercile şi puneţi-le să se facă la foc ilite, până se evaporă apa pe care au lăsat-o. Daţi focul mic, potriviţi de sare şi de piper. Spălaţi cătuşnică şi puneţi-o peste ciuperci. Lăsaţi să se facă 15 minute, stropind din când în când cu supă caldă.
Tăiaţi carnea felii foarte subţiri, aranjaţi-o pe platou împreună cu mânătărcile şi stropiţi-o cu sos.
Roast beef aromatizat cu manatarci
Poftă bună!