Piersici cu aluat faramitat

Printeaza

Piersici cu aluat faramitat din: faina, zahar, scortisoara, margarina, piersici, suc de lamaie, struguri, lichior de piersici.

Ingrediente:

  • 150 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara praf
  • 150 g margarina
  • 1 cutie piersici
  • 2 linguri zahar pudra
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 3 struguri
  • Lichior de piersici

Mod de preparare:

Puneti intr-un castron faina, zaharul si scortisoara, precum si margarina moale si framantati un aluat faramitat.

Incingeti cuptorul la 180 grade C. Scurgeti piersicile intr-o strecuratoare si taiati-le bucati.

Amestecati-le cu zaharul pudra cernut, sucul de lamaie si eventual cu lichiorul.

Asezati-le intr-o forma de sufleu unsa in prealabil cu grasime.

Presarati faramitele de aluat in mod egalsi coaceti totul 25-30 de minute.

Serviti piersicile calde. Foarte potrivit este aici sosul de vanilie sau inghetata de nuci.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Nectar dulce de piersici

Nectar dulce de piersici

Nectar dulce de piersici din: apa, zahar, caise, lamaie. Ingrediente: 500 ml apă 1 kg caise 300 g zahăr suc de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Fierbem 500 ml apă cu 300 g zahăr. Când siropul scade puţin adăugăm 1 kg caise foarte coapte – cântărite fără sâmburi, rupte în jumătăţi. Adăugăm suc […]

 

Sarlota de piersici cu biscuiti

Sarlota de piersici cu biscuiti

Sarlota de piersici cu biscuiti din: piersici, biscuiti, zahar, gelatina, frisca, visinata, rom. Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi 1 kg piersici 150 g zahăr 6 foi gelatină 500 g frişcă bătută 1 lingură vişinată 3 linguri rom   Mod de preparare: Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi sau crăticioare. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.