Salata de fructe de mare si paste
PrinteazaSalata de fructe de mare si paste din: midii proaspete, vin alb, suc de lamaie, sare, piper negru, paste, creveti, usturoi, patrunjel si ceapa verde.
Ingrediente:
- 500 g midii proaspete
- 75 ml vin alb
- sucul de la 1 -2 lămâi
- sare şi piper negru
- 250 g paste, cum ar fi fusilli (spirale) sau farfalle (fundiţe)
- 50 g creveţi, decongelaţi dacă au fost congelaţi
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 50 g pătrunjel proaspăt, tocat
- 4 cepe verzi, tocate
Mod de preparare:
curăţă midiile sub jet de apă, îndepărtând şuviţele.aruncă midiile care au carapacea distrusă sau cele deschise, precum şi cele care nu se închid atunci când sunt apăsate.
pun apoi într-o cratiţă împreună cu vinul,
acoperă şi se dau într-un clocot. lasă să fiarbă 2-3 minute până când se deschid. Apoi se îndepărtează de pe foc cratiţa şi se lasă să se răcească.
strecoară lichidul în care au fiert midiile şi se pune într-un castron mic.aruncă midiile care nu s-a deschis după fierbere.
adaugă sucul de lămâie în lichidul de la midii pentru a se face sosul.adaugă sare şi piper după gust şi se lasă deoparte.
pune la fiert o cratiţă cu apă, se adaugă în ea pastele şi un praf de sare.
lasă pastele să fiarbă conform indicaţiilor de pe pachet. După fierbere, se strecoară şi se pun într-un castron mare cu puţin sos de midii pentru a nu se usca
. Dacă creveţii sunt mari, se taie în jumătăţi. Se adaugă în castronul cu paste următoarele: midiile, creveţii, usturoiul, pătrunjelul şi ceapa verde. amestecă.
toarnă restul de sos peste salată şi se amestecă bine. acoperă şi se lasă la rece câteva ore înainte de a se servi astfel încât aromele să se poată dezvolta. mai potriveşte gustul.
Salata se aduce la temperatura camerei înainte de a se servi. Midiile sunt esenţiale pentru această reţetă, dar se poate folosi sepie în loc de creveţi.
Salata de fructe de mare si paste
Poftă bună!