Carne cu platanos

Printeaza

O reteta de carne cu platanos din: carne de bou, pulpa de rosii, lime, vin alb sec, usturoi, ceapa, oregano, foi de dafin, seminte de chimen, platanos, sare si piper. Platanos (banane verzi) sunt folosite foarte mult în toată zona Caraibilor; prăjite rondele ca în acest caz, înlocuiesc excelent cartofii prăjiţi pai.

Ingrediente:Carne cu platanos

  • 600 g carne de bou
  • 1 cutie cu pulpă de roşii
  • 2 lămâi verzi (lime)
  • 2 pahare de vin alb sec
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • oregano
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriţă cu seminţe de chimen
  • 3 platanos
  • sare
  • 1 linguriţă de piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi tocaţi usturoiul. Stoarceţi sucul de la o lămâie verde, apoi zdrobiţi piperul, într-o cratiţă încăpătoare, pregătiţi marinata amestecând şi frecând usturoiul, vinul, sucul de lămâie verde, sarea, oregano, piperul şi ceapa, seminţele de chimen şi foile de dafin, până obţineţi o compoziţie omogenă.

Tăiaţi bucăţi carnea de bou şi puneţi-o la marinat în sosul preparat, timp de 24 de ore. Apoi băgaţi-o în cuptorul încălzit deja la 180°C, cu tot cu marinată şi cu pulpa de roşii, 45 de minute sau până scade şi se încheagă sosul, între timp, curăţaţi de coajă piatanos (bana­ne verzi), tăiaţi-le rondele late de jumătate de centimetru şi prăjiţi-le într-o tigaie anti- aderentă.

Când vor fi crocante, scoateţi-le cu o spumieră, aşezaţi-le pe hârtie absor­bantă de bucătărie, ca să lase grăsimea, şi ţineţi-le la cald.

Scoateţi din cuptor carnea şi serviţi-o cu garnitură de piatanos şi feliuţe de lămâie verde, ornând felul cu o frunză proaspătă de dafin. .

Carne cu platanos

Carne cu platanos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.