Carne cu platanos
PrinteazaO reteta de carne cu platanos din: carne de bou, pulpa de rosii, lime, vin alb sec, usturoi, ceapa, oregano, foi de dafin, seminte de chimen, platanos, sare si piper. Platanos (banane verzi) sunt folosite foarte mult în toată zona Caraibilor; prăjite rondele ca în acest caz, înlocuiesc excelent cartofii prăjiţi pai.
- 600 g carne de bou
- 1 cutie cu pulpă de roşii
- 2 lămâi verzi (lime)
- 2 pahare de vin alb sec
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- oregano
- 2 foi de dafin
- 1 linguriţă cu seminţe de chimen
- 3 platanos
- sare
- 1 linguriţă de piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi tocaţi usturoiul. Stoarceţi sucul de la o lămâie verde, apoi zdrobiţi piperul, într-o cratiţă încăpătoare, pregătiţi marinata amestecând şi frecând usturoiul, vinul, sucul de lămâie verde, sarea, oregano, piperul şi ceapa, seminţele de chimen şi foile de dafin, până obţineţi o compoziţie omogenă.
Tăiaţi bucăţi carnea de bou şi puneţi-o la marinat în sosul preparat, timp de 24 de ore. Apoi băgaţi-o în cuptorul încălzit deja la 180°C, cu tot cu marinată şi cu pulpa de roşii, 45 de minute sau până scade şi se încheagă sosul, între timp, curăţaţi de coajă piatanos (banane verzi), tăiaţi-le rondele late de jumătate de centimetru şi prăjiţi-le într-o tigaie anti- aderentă.
Când vor fi crocante, scoateţi-le cu o spumieră, aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să lase grăsimea, şi ţineţi-le la cald.
Scoateţi din cuptor carnea şi serviţi-o cu garnitură de piatanos şi feliuţe de lămâie verde, ornând felul cu o frunză proaspătă de dafin. .
Carne cu platanos
Poftă bună!