Vinete cu ardei si rosii
PrinteazaO reteta simpla de vinete cu ardei si rosii din: vinete, rosii, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, marar, patrunjel, sare si piper.
- 3 vinete mijlocii
- 1 kg roşii
- 1 ceapă mare
- 6 ardei graşi, diferit coloraţi
- 3 căţei usturoi
- 3 linguri ulei
- mărar
- pătrunjel
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Se taie vinetele în patru, se opăresc şi se lasă la scurs. Roşiile şi ceapa crudă se taie în felii subţiri. Ardeii graşi se taie în rondele fine. Pătrunjelul şi mărarul se toacă mărunt. Usturoiul curăţat se taie în două.
Se aşează într-o cratiţă cu puţin ulei un prim strat de roşii, apoi ceapa, vinetele, ardeii graşi, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul. Se sărează şi piperează după gust. Se pune un ultim strat de roşii şi se acoperă cu un capac.
Se lasă la foc mic şi, când începe să lase apă, se mai adaugă ulei, având grijă să se mişte cratiţa din când în când, spre a nu se prinde mâncarea de fund. Se introduce cratiţa în cuptor, la foc mic, şi se lasă până ce sosul scade complct. După ce s-a răcit bine, se răstoarnă pe platoul de servit.
Poftă bună!