Muhmmara

Printeaza

O reteta de muhmmara din: ardei iute, pesmet, miez de nuca, zahar, chimen, ceapa, ulei de masline, sirop de rodii, suc de lamaie si sare.

Ingrediente:Muhmmara

  • 16 ardei iuţi, uscaţi
  • 5 linguriţe cu vârf pesmet
  • 2 pahare miez de nucă
  • 1 lingură rasă zahăr
  • 1 linguriţă chimen
  • 2 cepe mici
  • 1 pahar ulei de măsline
  • 1 ceşcuţă sirop de rodii
  • sucul de la 2 lămâi mari
  • puţină sare.

Mod de preparare:

Se lasă puţin timp ardeii în apă caldă, după care li se scot cotoarele, seminţele şi nervurile şi se trec prin maşina de tocat, o dată cu ceapa şi miezul de nucă. Se amestecă şi se mai trec o dată prin maşina de tocat.

Se adaugă pesmetul pisat mărunt, zahărul, sarea şi chimenul. Se omogenizează bine. Se adaugă sucul de lămâie, siropul de rodii şi uleiul de măsline, amestecându-se bine, timp îndelungat. Este un aperitiv ce însoţeşte băuturile.

Muhmmara

Muhmmara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.