Muhmmara
PrinteazaO reteta de muhmmara din: ardei iute, pesmet, miez de nuca, zahar, chimen, ceapa, ulei de masline, sirop de rodii, suc de lamaie si sare.
- 16 ardei iuţi, uscaţi
- 5 linguriţe cu vârf pesmet
- 2 pahare miez de nucă
- 1 lingură rasă zahăr
- 1 linguriţă chimen
- 2 cepe mici
- 1 pahar ulei de măsline
- 1 ceşcuţă sirop de rodii
- sucul de la 2 lămâi mari
- puţină sare.
Mod de preparare:
Se lasă puţin timp ardeii în apă caldă, după care li se scot cotoarele, seminţele şi nervurile şi se trec prin maşina de tocat, o dată cu ceapa şi miezul de nucă. Se amestecă şi se mai trec o dată prin maşina de tocat.
Se adaugă pesmetul pisat mărunt, zahărul, sarea şi chimenul. Se omogenizează bine. Se adaugă sucul de lămâie, siropul de rodii şi uleiul de măsline, amestecându-se bine, timp îndelungat. Este un aperitiv ce însoţeşte băuturile.
Muhmmara
Poftă bună!