Budinca din chifle cu branza
PrinteazaO reteta de budinca din chifle cu branza din: chifle, lapte, oua, zahar pudra, branza de vaci, pesmet, zahar vanilat, stafide si 1 ou.
- 6 chifle
- 0,750 ml lapte proaspăt
- 2 ouă
- 50 g unt
- 25 g zahăr pudră
- 500 g brânză de vaci
- pesmet
umplutura:
- 250 g brânză vaci
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 g stafide
- 1 ou
Mod de preparare:
Sc frcacă brânza de vaci, se adaugă două gălbenuşuri, zahărul pudră şi cel vanilat şi se amestecă până ce compoziţia devine perfect omogenă. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi stafidele bine spălate şi apoi lăsate la zvântat. Chiflele se lasă în lapte, se storc şi se freacă până ce devin o pastă.
Se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul, şi se amestecă bine. Se adaugă albuşurile bătute spumă, încorporându-se treptat. Se unge un vas de Jena cu unt şi se pudrează cu pesmet. Se toarnă jumătate din compoziţie, deasupra se pune umplutura de brânză şi apoi cealaltă jumătate. Se lasă în cuptorul bine încins, la foc potrivit, aproximativ o jumătate de oră.
Poftă bună!