Midii inabusite cu fenicul si vermut
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de midii inabusite cu fenicul si vermut din: midii, fenicul, unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper negru.
- 2 kg midii vii
- 1 căpăţână mare de fenicul
- 25 g unt
- 150 g ceapă, tocată
- 1 căţel de usturoi, tocat
- 175 ml vermut sec
- 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
- piper negru
Mod de preparare:
Se curăţă bine midiile, îndepărtân- du-se firele ataşate de carcasă. Se aruncă midiile care au carcasa spartă, sau cele care nu se închid când sunt apăsate.
Se taie feniculul cubuleţe şi se toacă frunzele fin. Se lasă apoi deoparte. Se topeşte untul într-o cratiţă mare, care nu lipeşte, iar apoi se adaugă feniculul tocat, ceapa şi usturoiul. Se acoperă cratiţa şi se lasă la foc 10 minute sau până când feniculul s-a înmuiat.
Se adaugă în cratiţă vermutul, pătrunjelul, frunzele de fenicul şi piperul negru şi se dă într-un clocot. Se adaugă midiile, se acoperă şi se fierb 4-5 minute, agitând din când în când cratiţa până când midiile se deschid. Se aruncă midiile care au rămas nedeschise.
Se transferă midiile în patru castroane. apoi se toarnă peste ele lichidul din cratiţă şi se serveşte.
Midii inabusite cu fenicul si vermut
Poftă bună!