File de porc cu verdeata in sos de cirese si vin
PrinteazaO reteta delicioasa de file de porc cu verdeata in sos de cirese si vin din: cimbru, patrunjel, ulei, mustar, pesmet, file de porc, compot de visine, ceapa, amidon, vin, otet, ou, sare si piper.
- 1/2 legătură cimbru
- 1/2 legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei
- 3 linguriţe muştar
- 5 linguri pesmet
- 500 g file de porc
- 1 borcan compot de vişine (700 ml)
- 1 ceapă
- 1 lingură amidon
- 250 ml vin
- 1 lingură oţet
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă verdeaţa tocată cu 1 lingură ulei, 2 linguri muştar, pesmetul şi oul. Se sărează şi se piperează carnea; se aşază într-o formă termorezistentă şi se unge cu pasta de verdeţuri. Se coace la cuptor 30 min. (temperatura din centrul fripturii trebuie să fie de 60-65 °C).
Se scurg vişinele. Se toacă ceapa şi se căleşte într-o lingură de ulei. Separat se dizolvă amidonul în 4 linguri de vin. Restul de vin şi oţetul se adaugă la ceapă şi se dau într-un clocot.
Se adaugă amidonul dizolvat şi se condimentează cu 1 lingură muştar, sare şi piper. Vişinele se încălzesc în sos. Se taie felii friptura şi se aşază pe farfurii, cu sosul.
File de porc cu verdeata in sos de cirese si vin
Poftă bună!