Vitel in sos
PrinteazaO reteta de vitel in sos din: spata de vitel, ceapa, morcovi, usturoi, foaie de dafin, lamaie, malai, unt, vin alb, sare si piper.
- 1 kg spată de viţel
- 4 cepe
- 3 morcovi
- 3 căţei usturoi
- 1 foaie dafin
- 2 lămâi mari
- 1 portocală mică
- 1 lingură mălai
- 5 linguri unt
- 1 lingură vin alb
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Carnea se spală bine, se taie în bucăţi potrivite care se pun la prăjit într-o cratiţă cu unt încălzit. Se prăjesc pe ambele feţe, sc transferă într-un alt vas şi se stropesc cu sucul de citrice. Se curăţă şi se taie mărunt usturoiul şi ceapa.
Se pun în vasul cu carnea împreună cu morcovii tăiaţi rondele fine şi foaia de dafin şi se toarnă deasupra două pahare cu apă caldă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, până se îngroaşă sosul. Se adaugă mălaiul îndoit cu vin şi se mai lasă câteva minute la fiert.
Poftă bună!