Rulade cu ficatei din: piept de pui, paine, slanina, ficatei, ou, sare, piper, ceapa, morcov, untura, vin alb, tije de telina, marar verde si supa de carne. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 1 felie de paine 50 g slanina proaspata 50 g ficatei 1 ou sare piper 2 cepe 1 morcov 1 lingura untura […]
Reteta zilei: Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto
PrinteazaRulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto din: creveti black tiger, piept de pui, croccoli, prosciutto, sparanghel, unt, smantana, peperoncino, sofran, usturoi pudra, condiment din coaja de citrice, busuioc, aceto balsamico si vin alb.
Ingrediente:
- 50 g creveţi Black Tiger (16-20 bucăţi/kg)
- 200 g piept de pui
- 100 g broccoli
- 30 g prosciutto
- 100 g sparanghel prefiert
- 10 g unt
- 80 ml smantana
- 5 g peperoncino
- 2 g sofran
- 2 g usturoi pudra
- 4 g condiment din coaja de citrice cu sare si piper
- 5 g mustar Dijon
- 5 g busuioc
- 5 ml aceto balsamico
- 5 ml vin alb
Mod de preparare:
Fileul de piept se taie, se intoduce intr-o punga si se bate.
Se pun pe 2 felii de prosciutto fileurile, se presara condiment de citrice si se unge cu mustar Dijon.
Apoi pe un file se aseaza sparaghelul, iar pe celalalt, busuiocul.
Se cresteaza creveti si se adauga la umplutura.
Se ruleaza si condimenteaza cu usturoi pudra. Intr-o tigaie, se incinge unt.
Se calesc sparanghelul si broccoli, se adauga ruladele. Se stinge cu vin alb si se adauga busuioc.
Se acopera cu un capacsi se lasa la cuptor la 160 C timp de 10 minute.
In alta tigaie se incinge untul si se calesc peperoncino, condiment de citrice, praf de usturoi, smantana, vin alb si sofran.
Se amesteca continuu, pana se ingroasa. Cu o lingura se zdrobeste peperoncino.
Se scoate capacul vasului din cuptor. Se mai lasa in cuptor 4 minute la 180 C.
Se scoate din cuptor si o rulada se taie pe jumatate.
Se aranjeaza pe farfurie ruladele impreuna cu legumele si se repartizeaza sosul.
Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto
Poftă bună!
Minirulade de pui cu spanac din: piept de pui, spanac, rosii, unt, ulei, oua, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de pui 300 g spanac 8 roşii uscate 20 g unt ulei pentru prăjit 2 ouă pesmet sare piper Mod de preparare: Spanacul bine curăţat şi spălat se pune la călit în unt topit. […]
Poftă bună!
Foarte complicata reteta de rulade de pui …