Chiftelute din peste si carne
PrinteazaO reteta simpla de chiftelute din peste si carne din: carne tocata, cartofi, peste, ceapa, unt, zahar, otet din vin, bulion, faina si stafide.
- 500 g carne tocată
- 150 g cartofi noi
- 4 peşti proaspeţi
- 2 cepe
- 50 g unt
- 250 g zahăr
- 1 lingură oţet din vin
- 4 linguri bulion
- 1 lingură faină
- 150 g stafide
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de pieliţe, se dezosează. Se îndepărtează capul, coada şi aripioarele. Se spală bine şi se toacă mărunt. Se amestecă cu ceapa dată prin maşină. Din cartofi se face un piure. Acesta se amestecă bine cu carnea tocată, peştele şi ceapa.
Se prepară chifteluţe ce se trec prin faină şi se prăjesc în unt, la foc mic. Se scurg bine şi se pun pe platoul de servit. Intr-o tigaie se prepară pe foc mic, amestecând continuu, un sos din: zahăr, bulion, stafide şi faină amestecate cu oţetul diluat în apă. Sosul, care trebuie să rămână consistent, se toarnă peste chifteluţe.
Poftă bună!