Peste cu cartofi prajiti
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de peste cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, albus, fileuri de cod sau eglefin, maioneza, pesmet alb, parmezan, chives, patrunjel, sare si piper.
- 650 g cartofi pentru copt, fără coajă
- 1 lingură ulei
- 1 albuş
pentru peşte:
- 4 fileuri de cod sau eglefin, cam 125 g fiecare
- 4 linguri maioneză cu grăsimi puţine
- 50 g pesmet alb
- 1 lingură produs tartinabil, 70 % grăsime, topit
- 1 lingură parmezan, ras
- 1 lingură fire de chives, tocate
- 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
- sare şi piper negru
ornare:
- frunze de pătrunjel proaspăt
- 1 lămâie tăiată în sferturi
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se pune un ibric cu apă la fiert. Se pun cartofii într-o cratiţă, se acoperă cu apă fiartă si se lasă astfel timp de 5 minute. Apoi se scurg şi se usucă în şervetele de hârtie.
Se taie fiecare cartof pe lungime, în felii groase de 2 cm, care la rândul lor se taie în două sau în trei. Se unge o tavă care nu lipeşte cu puţin ulei. Se bate albuşul spumă. Se trece fiecare felie de cartof prin albuş şi se scutură dacă acesta este în exces. Se pun cartofii în tavă. Se dau la cuptor 35 de minute, având grijă să fie întorşi şi pe cealaltă parte.
Intre timp, se prepară peştele. Se unge cu puţin ulei o tavă care nu lipeşte. Se pun fileurile cu pielea în jos. Se întinde câte o linguriţă de maioneză peste fiecare fileu. Se amestecă pesmetul împreună cu produsul tartinabil, brânza, verdeţurile şi se sărează şi se piperează după gust.
Se întinde acest amestec pe fiecare fileu de peşte, presându-l uşor. Se coace la cupton cât mai sus, în ultimele 10-15 minute de coacere ale cartofilor. Pentru a servi, se împart fileurile şi cartofii pe 4 farfurii şi se ornează cu frunze de pătrunjel proaspăt şi sferturi de lămâie.
Peste cu cartofi prajiti
Poftă bună!