Supa de cartofi cu leurda, crutoane si prune uscate

Printeaza

O reteta de Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate din: cartofi, ceapa, ulei, supa, praz, leurda, kaizer, paine, unt, prune uscate, smantana, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Supa de cartofi cu leurda, crutoane si prune uscate

  • 500 g cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 80 ml supa
  • 1/2 fir de praz
  • 1 legatura leurda
  • 60 g kaizer taiat fasii
  • 1 felie paine
  • 1 lingura unt
  • 2 prune uscate
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se taie cuburi. Ceapa se toaca si se caleste intr-o lingura de ulei; se adauga supa si cartofii; se lasa sa fiarba inabusit la foc moale circa 20 de minute. Se curata prazul si se taie rondele.

Se curata si se toaca leurda. Se topeste kaizerul si se lasa sa se scurga de grasime pe prosoape de hartie. In grasimea rezultata se calesc prazul si leurda. Se taie paine cuburi si se calesc in unt.

Se taie prunele. Se paseaza supa de cartofi cu smantana; se sareaza si se pipereaza. Se inglobeaza prazul si leurda. Se garniseste cu kaizer, crutoane, prune uscate si patrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.