Vareniche

Printeaza

O reteta de vareniche din: faina, oua, branza telemea, smantana, unt, sare si piper.

Ingrediente:Vareniche

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 500 g brânză telemea
  • 2 ceşti smântână
  • 250 g unt
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Se face o cocă din făină şi apă cu puţină sare. După ce se lasă puţin să se odilincască, se întinde pe blatul de lemn presărat cu făină cu un sucitor şi se taie în pătrate cu latura de cinci centimetri.

Se pune pe fiecare pătrat un amestec de brânză rasă cu smântână, piper şi sare. Se acoperă cu un alt pătrat şi se lipesc între ele, presând uşor marginile cu o furculiţă. Se pun la fiert în apă sărată, clocotită. Se servesc fierbinţi cu unt topit.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.