Pulpa de bou cu radicchio
PrinteazaO reteta simpla de pulpa de bou cu radicchio din: pulpa de bou, radicchio, cirese, ciuperci, usturoi, vin de porto, unt, ulei extravirgin de masline si piper.
- 600 g inimă de pulpă de bou ori partea de la coadă a pulpei, bine fezandată
- 2 mănunchiuri de radicchio (salată roşie)
- 12 cireşe
- 200 g ciuperci (ghebe)
- 2 căţei de usturoi necurătaţi
- 1 pahar de Porto
- 40 g unt
- ulei extravirgin de măsline sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Turnaţi într-o crăticioară vinul de Porto, adăugaţi cireşele fără sâmburi şi căliţi-le la foc potrivit până când zeama devine siropoasă. Lăsaţi să se răcească. Legaţi carnea de bou cu o sfoară dându-i formă cilindrică.
Daţi din plin cu sare şi piper. încingeţi într-o tigaie puţin ulei şi jumătate din cantitatea de unt, apoi rumeniţi carnea la foc iute pe toate părţile. înveliţi într-o folie de aluminiu carnea rumenită, căţeii de usturoi necurăţaţi şi untul rămas. Băgaţi-o în cuptor cam 10 minute la 220°C.
în timpul acesta împărţiţi radicchio în două legături, spălaţi-le, uscaţi-le, ungeţi-le cu ulei şi puneţi-le pe grătar. Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le bine sub un jet domol de apă, împărţiţi-le în jumătăţi ori în sferturi (în funcţie de dimensiuni) şi căliţi-le în tigaie câteva minute cu un fir de ulei. Potriviţi de sare.
Tăiaţi carnea în opt felii groase. Decoraţi fiecare farfurie cu o lingură de Porto scăzut, aranjaţi radicchio făcute pe grătar şi feliile de carne, apoi garnisiţi cu ciuperci şi cireşe. Presăraţi câteva granule’de sare grunjoasă pentru gust şi un fir de ulei extravirgin de măsline gros, apoi serviţi.
Pulpa de bou cu radicchio
Poftă bună!