Ciorba de porc cu albitura
PrinteazaO reteta de ciorba de porc cu albitura din: piept de porc, morcovi, albitura, ceapa, orez, tarhon, patrunjel, sare, otet, smantana, oua si faina.
- 500 g piept de porc
- 100 g morcovi
- albitură
- 1 ceapă
- 1 lingură orez
- 1 legătură tarhon
- 1 legătură pătrunjel
- sare şi oţet, după gust
- 250 g smântână
- 3 ouă
- 1 lingură faină
Mod de preparare:
Se porţionează carnea cât mai egal, se spală cu apă rece şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece cu sare. Se lasă să fiarbă, se spumează şi se adaugă ceapa tocată fin. Orezul se pune la fiert separat. Zarzavatul se spală, se curăţă şi se taie în sferturi, după care se pune la fiert în apa cu carne.
Când carnea este aproape pătrunsă, se adaugă orezul fiert. Intr-un castron se bat bine gălbenuşurile, smântână şi faina, subţiind-o cu puţină supă de carne. Se toarnă în vasul pus la fiert, adăugându-se tarhonul spălat, curăţat, opărit şi tocat fin. Se adaugă pătrunjelul proaspăt, tăiat fin, se sărează şi se piperează, după gust.
Poftă bună!