Tocana gustoasa
PrinteazaO reteta de tocana gustoasa din: carne de porc, carne de vita, urechi si coada de porc, ceapa, smantana, boia, faina, vin rosu, frunza de dafin, marar, sare si piper.
- 300 g carne de porc, fară os
- 300 g carne vită, fără os
- 300 g urechi şi coadă de porc
- 300 g ceapă
- 100 g untură de porc
- 250 g smântână
- 1/2 linguriţă boia
- 1 linguriţă muştar
- 2 linguri faină
- 1/2 pahar vin roşu
- 1 frunză dafin
- 1 legătură mărar
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Coada şi urechile de porc se parlesc bine, se opăresc şi se spală în mai multe ape. Carnea de porc şi cea de vită se spală bine şi se sărează. Toată carnea se taie în cuburi de aproximativ doi centimetri. Carnea de porc, inclusiv coada şi urechile, sc prăjesc în cratiţa cu untură bine încinsă.
Se pune carnea deoparte şi în acccaşi untură sc prăjeşte carnea de vită. Se scoate şi ea, separat. In untura rămasă se căleşte mai întâi făina şi apoi ceapa tăiată felii. Se pun acum în vasul cu carnea de vită şi totul se stinge cu boia şi apă caldă, aproximativ o oră.
Se adaugă carnea de porc, cozile şi urechile de porc, muştar diluat în puţină apă, frunza de dafin, piperul şi sarea şi se lasă la fiert. Cu aproximativ cincisprezece minute înainte de a fi gata, se adaugă smântână şi vinul. Se serveşte fierbinte cu mărar proaspăt, tăiat fin, presărat deasupra.
Poftă bună!
Imi place tocanita asta