Budinca de piure cu rosii
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de budinca de piure cu rosii, cartofi, oua, unt, nucsoara, rozmarin, sare si piper.
- 4 cartofi
- 15 roşii mici (cherry)
- 4 ouă
- 150 g unt
- nucşoară
- rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă foarte bine şi apoi se zdrobesc. Se amestecă cu unt şi nucşoară, după gust.
După ce se răcoreşte piureul se amestecă cu ouăle şi se pune compoziţia într-o formă unsă cu unt.
Deasupra se aşază roşioarele, întregi sau tăiate pe jumătate, cu partea bombată în sus. Se pun bucăţele de unt, se presară rozmarin şi se dă la cuptor pentru aproximativ 15 de minute.Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!