Cotlet delicios de porc cu visine
PrinteazaO reteta gustoasa de cotlet de porc cu visine, scortisoara, visinata, amidon, unt, zahra, vin rosu, supa de cartne, sare si piper.
- 350 g vişine
- 1 vârf de cuţit scorţişoară
- 1 lingură vişinată
- 1 lingură amidon
- 2 linguri unt topit
- 1 lingură zahăr
- 2 cotlete de porc
- 4 linguri vin roşu
- 5 linguri supă de carne
- sare
- piper măcinat proaspăt
Mod de preparare:
Lăsaţi vişinele la scurs, păstraţi sucul şi-l puneţi la fiert cu zahărul, scorţişoara şi vişinata. îl amestecaţi cu 1/2 din lingură de amidon, cu puţină apă, pentru a se lega. Adăugaţi vişinele şi lăsaţi să se opărească puţin. Puneţi untul topit la încins, prăjiţi în unt carnea la foc mic, pe fiecare parte, circa 5 minute, apoi condimentaţi.
Cotletul se păstrează la cald în folie de aluminiu. Amestecaţi grăsimea în care s-a prăjit untul cu vinul, supa de carne şi restul de amidon. Peste sos puneţi sare, piper şi-l serviţi la cotlete cu compotul de vişine.
Pofta buna!