Paste simple cu legume
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de paste cu sare, cepa rosie, ardei gras galben, dovlecei, ulei, otet, piper, sos bolognese, mozzarella si cimbru.
- 400 g paste
- sare
- 2 cepe roşii
- 1 ardei gras galben
- 200 g dovlecei
- 2 linguri ulei
- 2 linguri oţet balsamic
- piper
- 1 borcan sos bolognese
- 250 g mozarella
- cimbru
Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Ceapa şi dovleceii se taie felii, iar ardeiul gras, cuburi. Prăjim legumele în ulei, 5 minute, apoi adăugăm oţetul balsamic, sarea şi piperul.
Incălzim sosul şi adăugăm mozarella. Lăsăm pe foc până ce amestecul devine fierbinte. Punem pastele pe farfurii, turnăm sosul, iar la mijloc adăugăm legumele, peste care presarăm puţin cimbru.
Pofta buna!