Pui la cuptor cu taitei si leurda
PrinteazaO reteta de pui la cuptor cu taitei si leurda din: fileuri de pui, sare, piper, ulei, ceapa verde, smantana, vin alb, spaghettini si leurda.
- 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g)
- sare
- piper
- 5 linguri ulei
- 2 cepe verzi
- 100 ml vin alb
- 200 g smântână
- 400 g spaghettini
- 1 mână leurdă, tocată
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 120 °C. Se sărează şi se piperează carnea; se prăjeşte de jur-împrejur în 2 linguri ulei cca 6 min. Se scoate din tavă şi se mai coace la cuptor cca 25 min.
Se taie ceapa rondele şi se căleşte într-o lingură de ulei; se stinge cu vin şi se dă în clocot. Se adaugă smântână, se amestecă şi se mai dă într-un clocot; se sărează şi se piperează.
Se fierb pastele al dente şi se călesc în 2 linguri ulei; se adaugă leurda şi se servesc cu pui şi sos.
Pui la cuptor cu taitei si leurda
Poftă bună!
Bun puiul la cuptor cu taitei