Muşchi de porc in vin roşu

Printeaza

O reteta de muschi de porc in vin rosu din: muschid e porc, lamaie, suc de ceapa, usturoi, otet, unt, ulei, ceapa, cimbru, patrunjel, piper, vin rosu, apa, zahar, foaie de dafin si leustean.

Ingrediente:Muşchi de porc in vin roşu

  • 1/2 muşchi de porc
  • 1 lămâie
  • 1 ceşcuţă suc de ccapă
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lingură oţet
  • 2 linguriţe unt
  • 2 linguriţe ulei
  • 500 g ceaşcă ceapă tăiată rondele
  • 1 ceapă mijlocie, curăţată cu 2 cuişoare în ea
  • 1 crenguţă cimbru
  • 2 legături pătrunjel proaspăt
  • 5 boabe piper negru
  • 1 sticlă vin roşu
  • 1/4 ceaşcă apă
  • 1/2 ceaşcă apă
  • 1/2 ceaşcă zahăr
  • 1 foaie dafin
  • 1 legătură leuştean proaspăt

Mod de preparare:

Muşchiul se curăţă, se freacă cu lămâie, se spală şi se usucă cu hârtie absorbantă. Se prepară un sos din suc de lămâie, ceapă, usturoi, leuştean fin tocat, sare, piper şi oţet. Se toarnă peste carnea pusă într-un vas şi se lasă trei ore. Carnea se mai întoarce în sos, aproximativ la o jumătate de oră.

Se scoate muşchiul şi se îndepărtează sosul. Se răsuceşte şi se leagă. Intr-o oală mare şi grea se prăjesc ceapa tăiată în rondele şi cea întreagă, în ulei bine încins şi în unt. Când s-au îngălbenit, se scot şi se lasă deoparte. Se pune carnea în oală, se dă focul mare şi se prăjeşte bine pe ambele feţe. Se adaugă sosul, cimbrul, foaia de dafin, piperul boabe, ceapa întreagă şi cea tăiată în rondele. Se amestecă bine, se toarnă vinul, încălzit până la fierbere, şi se acoperă vasul.

Se lasă la foc mic, două ore, întorcându-se carnea din când în când. Se ia de pe foc şi, după ce se mai răceşte un pic, se înlătură excesul de grăsime din sos, foaia de dafin şi beţigaşele de la condimente. Separat, se lasă pe foc într-un vas, timp de zece minute, până se caramelizează, o ceaşcă de zahăr cu o jumătate din această cantitate de apă. Sosul strecurat se pune într-o cratiţă, sc toarnă deasupra caramelul şi se lasă pe foc mic până se dizolvă. Muşchiul se pune pe platoul de servit şi se toarnă sosul deasupra.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • muschi de porc cu vin rosu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.