Torta real

Printeaza

O reteta de torta real din: piscoturi, prune uscate, apa, zahar, esenta de portocale, coniac, galbenusuri, lapte, zeamil, zahar, sare si coaja de lamaie.

Ingrediente:Tort real

  • 400 g pişcoturi
  • 250 g prune uscate, fără sâmburi, neafumate
  • 3 ceşti apă rece
  • 250 g zahăr
  • câteva picături esenţă portocale
  • 1 lingură coniac
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 ceşti lapte
  • 2 linguri zeamil
  • 1 ceaşcă zahăr
  • un vârf de sare
  • coaja de la o lămâie mică, întreagă

Mod de preparare:

Se taie prunele în patru, se pun într-o cratiţă cu apa în care s-a dizolvat zahărul şi se lasă pe foc, la flacără mare, în jur de un sfert de oră. Se ia vasul de pc foc şi se adaugă imediat coniacul şi vanilia. Se lasă vasul cu dulceaţă la rece. Intr-un alt vas se pun gălbenuşurile, laptele, coaja de lămâie, zahărul, zeamilul şi sarea şi se bat bine, cu telul.

Se pune vasul la foc mare, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Când începe să se îngroaşe uşor, se reduce flacăra şi se lasă la foc mic încă cinci minute, până ce are consistenţa unei creme. Se ia vasul de pe foc şi se strecoară crema printr-o sită.

Intr-un vas de Jena se pune pe fund un strat subţire de cremă, apoi straturi alternative de pişcoturi, cremă, dulceaţă, având grijă ca ultimul să fie, indiferent de numărul de straturi, de dulceaţă. Se lasă câteva ore la frigider înainte de a fi servită.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.