Vinete cu carnaciori

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete cu carnaciori din: vinete, ardei grasi, ceapa, ulei, rosii, piper negru, sare, carnaciori si sos picant.

Ingrediente:Vinete cu carnaciori

  • 3 vinete
  • 2 ardei graşi
  • 1/2 cană ceapă dată prin râzătoare
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 ceaşcă roşii date prin râzătoare
  • 2 linguriţe piper negru, măcinat proaspăt
  • 3 linguriţe sare
  • 8 cârnăciori picanţi
  • 10 picături sos picant

Mod de preparare:

Ardeii, tăiaţi în rondele subţiri, se pun la călit în ulei încălzit într-o cratiţă. După zece minute, se adaugă vinetele fară cotor şi coajă, tăiate în felii potrivite, şi roşiile. Se sărează şi se piperează.

Se adaugă sosul picant şi se lasă să fiarbă împreună, după ce au fost uşor omogenizate, timp de un sfert dc oră, până când sosul scadc. Cârnăciorii se taie în felii subţiri şi sc prăjesc într-o tigaie cu ulei bine încins înainte.

Se scot cârnăciorii cu o strecurătoare şi în ulei se toarnă mâncarca din vinete. Se pun din nou cârnăciorii în vas şi se mai lasa pe foc pana ce sosul scade vizibil.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.