Vinete cu carnaciori
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete cu carnaciori din: vinete, ardei grasi, ceapa, ulei, rosii, piper negru, sare, carnaciori si sos picant.
- 3 vinete
- 2 ardei graşi
- 1/2 cană ceapă dată prin râzătoare
- 1 ceaşcă ulei
- 1 ceaşcă roşii date prin râzătoare
- 2 linguriţe piper negru, măcinat proaspăt
- 3 linguriţe sare
- 8 cârnăciori picanţi
- 10 picături sos picant
Mod de preparare:
Ardeii, tăiaţi în rondele subţiri, se pun la călit în ulei încălzit într-o cratiţă. După zece minute, se adaugă vinetele fară cotor şi coajă, tăiate în felii potrivite, şi roşiile. Se sărează şi se piperează.
Se adaugă sosul picant şi se lasă să fiarbă împreună, după ce au fost uşor omogenizate, timp de un sfert dc oră, până când sosul scadc. Cârnăciorii se taie în felii subţiri şi sc prăjesc într-o tigaie cu ulei bine încins înainte.
Se scot cârnăciorii cu o strecurătoare şi în ulei se toarnă mâncarca din vinete. Se pun din nou cârnăciorii în vas şi se mai lasa pe foc pana ce sosul scade vizibil.