Supa de linte cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de linte cu legume din: boabe de linte, cartofi, morcovi, ceapa, ulei, patrunjel, suc de lamaie, ienibahar, sare si chimen.
- 3 pahare boabe linte
- 4 cartofi
- 4 morcovi
- 2 cepe
- 1 ceşcuţă ulei
- 1 legătură pătrunjel
- suc de lămâie
- ienibahar
- sare şi chimen, după gust
Mod de preparare:
Lintea se curăţă de impurităţi, se spală bine şi se pune la fiert într-o oală cu apă, adăugându-sc cartofii curăţaţi, tăiaţi în cubuleţe. Se adaugă morcovii, tăiaţi în rondele fine. Se sărează şi se pun chimcnul şi ienibaharul, completându-se cu apă caldă.
Ceapa se taie în rondele fine şi se căleşte în ulei bine încins înainte, până ce începe să îşi schimbe culoarea. Se toarnă ceapa călită peste supa de linte şi se mai lasă împreună pe foc încă zece minute. Se serveşte caldă, cu pătrunjel tăiat mărunt şi suc de lămâie.
Poftă bună!