Sparanghel cu tortellini

Printeaza

O reteta delicioasa de sparanghel cu tortellini din: faina, gris de grau, ou, galbenusuri, sare, kaizer, ceapa, ulei, mustar cu miere, parmezan, coaja rasa, piper, albus, sparanghel alb, suc de lamaie, zahar, unt, hasmatuchi si smantana.

Ingrediente:Sparanghel cu tortellini

  • 75 g făină
  • 75 g griş de grâu dur
  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri
  • sare
  • 200 g kaizer
  • 3 cepe
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură muştar cu miere
  • 1 lingură parmezan ras
  • coaja rasă de la 1/2 portocală
  • piper
  • 1 albuş
  • 1,5 kg sparanghel alb
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • zahăr
  • 20 g unt
  • hasmaţuchi
  • 200 g smântână

 

Mod de preparare:

Se framanta un aluat din faina, gris, ou, galbenus si sare. Se acopera si se lasa la frigider 60 de minute. Se taie cuburi kaizerul. Se toaca ceapa; 1/2 din cantitatea se caleste in ulei; se adauga kaizerul si se prajeste; se adauga mustar, parmezan, coaja de portocale si piper; se lasa sa se raceasca.

Pe planseta tapetata cu faina, se intinde o foaie de aluat de 40×40 cm; se taie in patratele (circa 10 mm). Mariginile se ung cu albus si se aseaza in fiecare patrat cate o lingurita de umplutura.

Se pliaza sub forma de triunghiuri, se lipsesc marginile si se formeaza tortellini. Se decojeste sparanghelul si se taie capetele inferioare. Se fierbe 20 de minute sparanghelul in apa cu suc de lamaie si un praf de zahar.

Se scoate din zeama si se pastreaza cald, in cuptor. Se fierb tortellini in zeama circa 3-4 minute. Se fierb tortellini in zeama circa 3-4 minute. Se caleste in unt restul de ceapa. Se adauga hasmatuchi, smantana si 5 linguri de zeama; se paseaza si se potriveste de sare si piper dupa gust. Se serveste cu sparanghel si tortellini.

Sparanghel cu tortellini

Sparanghel cu tortellini

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.