Sparanghel cu trei sosuri

Printeaza

O reteta delicioasa de sparanghel cu trei sosuri din: sparanghel alb, unt, zahar, mazare, ceapa, supa, menta, smantana, mango, ghimbir, ulei, coaja de limeta, hribi, galbenusuri, suc de lamaie, sare, piper si ceapa verde.

Ingrediente:Sparanghel cu trei sosuri

  • 1,5 kg sparanghel alb
  • 170 g unt
  • 2-1/2 zahăr
  • 300 g mazăre congelată
  • 2 cepe
  • 200 ml supă
  • 1 lingură mentă tocată
  • 150 ml smântână
  • 1 mango
  • 30 g ghimbir
  • 2 linguriţe ulei
  • coaja rasă de la o limetă
  • 2 linguri suc de limette
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 20 g hribi uscaţi
  • 5 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • sare,
  • piper
  • 1 ceapă verde

 

Mod de preparare:

Se decojeşte sparanghelul şi se taie capetele. Se fierb tijele 20 minute in 2 l apa cu sare, 30 g unt, 2 linguri zahar.

Sos de menta cu mazare: Se opareste mazarea si se lasa sa se scurga. Se toaca ceapa si se caleste in 20 g unt; se presara restuld e zahar.

Se adauga mazarea si supa si se acopera; se inabusa 6-8 minute. Se adauga menta si se paseaza. Se adauga smantana, sare si piper.

Salsa picanta de mango: Se descojeste fructul de mango, se desprind felii de pulpa de pe sambure si se taie cuburi. Se decojeste ghimbirul, se toaca si se caleste in ulei; se adauga mango si se caleste putin. Se inglobeaza coaja si sucul de limeta. Se paseaza si se adauga ardei iute si patrunjel tocate, precum si sare si piper.

Sos de ciuperci: Ciupercile se lasa sa se inmoaie 20 de minute in 150 ml apa si se stroc. Zeama se trece printr-o sita tapetata cu hartie-prosop. Se bat la bain-marie galbenusurile cu sare, piper, suc de lamaie si zeama.

Se inglobeaza treptat, 100 g unt rece, taiat cubur. Se sareaza si se pipereaza; se garniseste cu ceapa verde si ciuperci. Se lasa sa se scurga sparanghelul. Sosul de menta se incalzeste putin, restul sosurilor se servesc reci, cu felii de sunca uscata.

Sparanghel cu trei sosuri

Sparanghel cu trei sosuri

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • sosuri pentru sparanghel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.